ZZP

Steeds meer werknemers verruilen hun werk in loondienst voor het ondernemersschap en gaan aan de slag als ZZP-er, Zelfstandige Zonder Personeel. Voor hen gelden grotendeels dezelfde regels als voor ondernemers, sommige regels gelden alleen voor ZZP’ers zoals de bijvoorbeeld de VAR.

ADB kan (startende) ZZP-ers ondersteunen bij de inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en de aanvraag van het BTW nummer. Ook het aanvragen van de VAR verklaring verzorgen wij alsmede (begeleiding bij) het opstarten van de bedrijfsadministratie.

U kunt er voor kiezen uw administratie zelf te doen, wij kunnen dan bemiddelen bij het aanschaffen van gebruiksvriendelijke en betaalbare software. Indien gewenst verlenen wij assistentie bij de installatie van de software en het opstarten van de boekhouding. Tevens kunnen we dan fungeren als 1e lijns helpdesk. Deze software is uitwisselbaar met de bij ons in gebruik zijnde software-pakketten waardoor controlewerk-zaamheden en het opmaken van een jaarrapport op een eenvoudige en kostenbesparende wijze mogelijk is.

Het is uiteraard ook mogelijk uw administratie, geheel of gedeeltelijk door ons te laten verzorgen, o.a.:

Inboeken en controle van de administratie

Facturering en Debiteurenbeheer, BTW aangifte

Opstellen jaarrekening (accountantsgereed) of

Aanlevering administratie bij accountant.